17.07.2015. |
 Novosti
Predsjednik FBiH razgovarao s direktorom Federalnog agromediteranskog zavoda Markom Ivankovićem i direktorom Federalnog zavoda za poljoprivredu Omerom Kurtovićem

Direktor Federalnog agromediteranskog zavoda Marko Ivanković i direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Omer Kurtović predstavili su rad Zavoda predsjedniku FBiH Marinku Čavari.

Istakli su da su Zavodi pridonijeli razvoju poljoprivrede Federacije BiH organiziranjem izvještajno – prognoznih službi, certificiranjem sjemena i sadnog materijala poljoprivrednog bilja, ispitivanjem životnih namirnica, kontrolom kvantiteta i kvaliteta poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina, te mnogim drugim aktivnostima i projektima.

Direktor  Ivanković istakao je da Zavodi sprovode Program posebnog nadzora karantenskih štetnih organizama na krumpiru i kontrolu izvoza vina, sadnica voća i vinove loze iz Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je razgovarano i o najavljenoj reorganizaciji javne uprave i stvaranju Instituta za poljoprivredu Federacije BiH.

Direktori Zavoda  su istakli da bi uspostavom Insituta za poljoprivredu FBiH bile ostvarene vrlo male uštede, ali i velike štete za poljoprivredno – prehrambeni sektor u FBiH. Skidanjem Zavoda s proračuna FBiH, gospodarski subjekti bi dobili dodatne troškove u poslovanju, došlo bi do smanjenja izvoza, zadovoljavanja potreba tržišta iz uvoza, te smanjenja zaposlenosti u poljoprivrednom sektoru.

Na sastanku je zaključeno da , unatoč teškom stanju u Proračunu FBiH, treba osigurati potporu radu Zavoda koji predstavljaju snažan iskorak u razvoju poljoprivrede.

Zajednički je ocijenjeno da bi puno veće štete bile prestankom rada Zavoda ili reorganizacijom, stoga treba jačati potporu radu postojećih Zavoda.

15.07.2015.

Povezane novosti
27.11.2023.
01.12.2023.-POZIVNICA- XII DANI MASLINE I MASLINOVIH ULJA
Poštovani, u prilogu linka možete pronaći pozivnicu za manifestaciju XII DANI MASLINE […]
20.11.2023.
Promotivno-ocjenjivačka i stručna radionica - Kvaliteta kozjih i ovčjih sireva
Poštovani, dana 24.11.2023. godine u 11 sati biti će održana promotivno-ocjenjivačka i […]
31.10.2023.
Pozivnica za znanstveno stručnu radionicu ŠIPAK 2023
Poštovani, dana 03.11.2023. godine u 11 sati biti će održana znanstveno stručna […]
06.09.2023.
Obavijest za proizvođače sira
Federalni agromediteranski zavod Mostar i ove godine organizira stručno ocjenjivanje tradicionalnih kozjih […]
1 2 3 52
Certifikati & partneri
FEDERALNI AGROMEDITERANSKI ZAVOD
Biskupa Čule 10,
88000 Mostar
Prijava