02.09.2016. |
 Novosti
Poziv na Sabatinu

Poštovani,  
Sabatina okuplja vodeće vinare, stručnjake, sommeliere, ugostitelje, trgovce, medije i druge sudionike vezane uz vinogradarstvo i vinarstvo iz hrvatskih vinskih regija i inozemstva.   
Nastala je kao spontano okupljanje prijatelja na proslavi završetka berbe grožđa i taj svoj šarm nikad nije izgubila, nego ga je brižno njegovala i kao takva postala prepoznatljiva među svojim vjernim sudionicima. Znanstvenici, stručnjaci, mediji i poduzetnici koji prate proizvodnju i distribuciju vina, jednom godišnje obavezno odvoje vrijeme za ove dane druženja, razmjene najnovijih znanstvenostručnih spoznaja i pokretanja novih projekata.  
Po riječima danas najuspješnijih vinogradara i vinara, Sabatina ostavlja trajan i pozitivan pečat na njihove živote, na njihov poslovni put. Mnogima od njih bila je poticaj za ulazak u svijet uzgoja vinove loze i proizvodnje vina, a danas su vinovoj lozi posvećeni na način koji traži cijelog čovjeka. Upravo na Sabatinu dolaze radi ugodnog i pozitivnog okruženja sa svojim poslovnim suradnicima i prijateljima, a uz kušanje više od 300 raznih vina zaključuju se brojni novi poslovi.  
Kao plod dugogodišnje poslovne suradnje i kontakata s inozemnim vinogradarima i vinarima, odlučili smo po prvi put Sabatinu održati na teritoriju dvije države – Hrvatske i Bosne i Hercegovine.  
Trodnevni program Sabatine koji, između ostalog, uključuje sajam vinogradarstva i vinarstva, znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda, održat će se  od 3. – 6. studenog 2016. u Neumu, Grand hotel Neum. Organizirani studijski obilazak vinogradarsko-vinarskih destinacija uz praktično vinogradarstvo te povijesno-turističkih znamenitosti obuhvatit će Mostar, Čitluk i Međugorje.  
U Splitu u mjesecu listopadu održat će se ocjenjivanja proizvoda – vina i jakih alkoholnih pića, te promocija i degustacija istih u okviru Vinskog foruma, upriličenog za vinare, distributere vina, trgovačke lance, ugostitelje, vlasnike hotela... Organizirat će se i Okrugli stol o vinogradarstvu i vinarstvu te Simpozij o životu i djelu Stjepana Bulića, a sve uz prisustvo medija koji redovito prate Sabatinu.  
Ovo je dakle prigoda da Vi i Vaša vinarija, sa svojim proizvodima koji su dio Vaše osobnosti, postanete član, možemo slobodno reći, ove vinske obitelji. Uzorke Vaših proizvoda - vina i/ili jakih alkoholnih pića - možete dostaviti na ocjenjivanje, kao i za za prezentaciju u okviru Sabatine u Splitu i Neumu.  Prijavu i propozicije za sudjelovanje u ocjenjivanju i prezentacijama na Sabatini šaljemo Vam u privitku.  
Dođite, „okusite“ Sabatinu i budite u društvu dobrih ljudi.  
Veselimo se Vašem dolasku.

Povezane novosti
28.02.2024.
PRIJAVA ZA OCJENJIVANJE OTVORENIH MLADIH VINA
Poštovani, Dana 21.03.2024. godine održat će se Organoleptička ocjena potencijala mladih otvorenih […]
19.02.2024.
Obavijest za voćare
Zimska zaštita predstavlja obveznu mjeru koja se provodi u voćnim nasadima. Nakon […]
08.12.2023.
ZIMSKA ŠKOLA REZIDBE MASLINE 2024. godine
Federalni agromediteranski zavod Mostar u sklopu provedbe Škole rezidbe 2024. godine organizira […]
20.11.2023.
Promotivno-ocjenjivačka i stručna radionica - Kvaliteta kozjih i ovčjih sireva
Poštovani, dana 24.11.2023. godine u 11 sati biti će održana promotivno-ocjenjivačka i […]
1 2 3 52
Certifikati & partneri
FEDERALNI AGROMEDITERANSKI ZAVOD
Biskupa Čule 10,
88000 Mostar
Prijava